keskiviikko 15. helmikuuta 2012

V...n tuoksukynttilät!

Valittaako joku olevansa vailla naista? Olis niin kiva, että joku olis kotona vastassa ja ruokakin valmiina, kun tulee töistä kotiin? Tai sitten ei. Nimimerkki Antero paljastaa, miten kamalaa elämä naisten kanssa on. Joku on ehkä törmännyt tähän tekstiin netin syövereissä, mutta tässäpä myös teille, jotka ette vielä ole päässeet lukemaan Anteron ajatuksia :-)

Nimimerkki Uskallanko kysyy: Olen muuttamassa yhteen naiseni kanssa. Mitä kannattaa ottaa huomioon? Kannattaako yleensä muuttaa?

Antero vastaa: En suosittele. Molemmat alkavat nähdä vaivaa toistensa huonoista puolista. Jatkuvaa tappelua siivouksesta tyyliin "v*****aa kun saa aina siivota sun jälkiäsi".

Voit oikeastaan ajatella asiaa myös näin: Ei ole olemassa enää "miesten ja naisten töitä". Pelkästään miesten työt. Nainen olettaa, että siivous, tiskaus, pyykinpesu, ruuanlaitto, vaatteiden silitys jne. jaetaan puoliksi. Molemmat siis tekevät näitä koska on "vanhanaikaista" että nainen joutuisi tekemään kotityöt. Tottahan se silti on, kyllähän jokainen mies osaa tai ainakin pitäisi osata suoriutua noista kaikista.

Mutta, kun pitää vaihtaa talvirenkaat,paikata puhjennut pyörän rengas, avata viemäri, korjata jotain, laittaa lamppu kattoon, leikata nurmikko jne jne. Ne ovat aina miesten töitä.. Se tasa-arvo katoaa oudosti siinä tilanteessa.

No, noiden asioiden kanssa herrasmies pystyy elämään, harva nainen "haluaa osata" esim vaihtaa renkaita. Koita onneasi ja yritä sanoa samaa vaikka silittämisestä.

Tulet myös huomaamaan että pikkuhiljaa hyllysi alkavat täyttyä kaikenlaisesta turhasta rojusta. Joka p****leen kulmaan ilmestyy jukkapalmu punaisessa sydänruukussa ja satoja, ehkä jopa tuhansia hyödyttömiä koriste-esineitä. "oli ihan pakko ostaa tuo posliinikissa, kun se sopii niin kivasti noiden verhojen väriin".

Muistinko jo mainita että verhot, matot, pyyhkeet yms tulevat muuttamaan väriään radikaalisti. Tulee kaikkia kivoja, kivoja pastellisävyjä. Pikkuhiljaa tuntuu siltä kuin asuisit jossain v***n sisustusohjelmassa.

Kannattaa ostaa myös joku muovipussi missä säilytät partakonetta, dödöä ja hammasharjaa. Vessan kaappiin ne eivät tule enää mahtumaan, se on sanomattakin selvä. Vessa pursuaa mitä ihmeellisempiä purkkeja ja lotioneja. Lisäksi siellä haisee hiuslakka, hajuvesi ja outo vaniljatangontuoksuinen hajusaippua,jolla ei saa pestä käsiä. Ja ne wc-renkaan pissatipat.....

Omat musiikkimieltymyksesi voit myös unohtaa, "en mä jaksa aina kuunnella tuollaista mörinää ja pauketta". Samoin urheilun seuraaminen televisiosta on mahdotonta koska sieltä tulee aina joku Sinkkuelämää tms. elämää suurempaa jota naisen on yksinkertaisesti pakko katsoa.

Älä vaan tee sitä virhettä että sijoitat tietokoneen makuuhuoneeseen sillä silloin sen käyttäminen iltakymmenen jälkeen on mahdotonta koska se pitää niin kauheaa hurinaa. Ja ne johdotkin ovat niin rumannäköisiä. Äläkä edes kuvittele ostavasi enää koskaan mitään kaiuttimia, stereoita tms. koska ne ovat niin rumia eivätkä ne sovi asunnon sisustukseen.

Hyväksy se että television päällä on hajukynttilä. Itse asiassa niitä on lähes joka puolella asuntoa. Ne on niin kivoja mutta niitä ei saa polttaa koska sitten ei ole enää kivannäköisiä.

Kannattaa varautua myös siihen että rento kavereiden kanssa oleskeleminen asunnossasi on historiaa. Jos kaverit tulevat käymään siivotaan ja leivotaan koska nainen ei halua että ihmiset luulevat että teillä on sekaista. Lisäksi on mm pakko aina ostaa/leipoa jotain jos joku kaveri sattuu tulemaan "kylään".

Kahvi juodaan sellaisista pirun pienistä kupeista joita joutuu vetämään joku 5-6 kpl että saat kahvihimosi tyydytettyä.Kahvipannu pitää myös pestä joka kerran jälkeen kun sitä on käytetty.

Kaverisi ovat muuten kaikki sinulle huonoa seuraa ja lisäksi suurin osa heistä on juoppoja luusereita naisesi mielestä. Voit unohtaa kumipitsan syömisen samalla kun katsot leffaa koska

A) se on niiiiin epätervellistä
B) olohuoneessa ei saa syödä ettei limenvärinen sohva likaannu
C) et halua enää katsoa leffoja koska ainoa vaihtoehto on romanttiset komediat. "en mä halua katsoa tuollaista väkivaltaa", lisäksi naisille on yksinkertaista mahdotonta keskittyä elokuvaan koska samalla pitää lakata kynnet, föönätä, meikata, kihartaa hiuksia jne. Saat vastata koko ajan kysymyksiin "Kuka tuo on" "siis kuka tuo on ja mitä se tekee, miksi se nyt noin tekee".

Elokuvanautinto on pilalla koska kuulet samalla mitä Petra on tehnyt viikonloppuna ja miten hänen poikaystävänsä Sami on siihen suhtautunut. Voisit muuten syödä vähän enemmän noita kasviksia.

Et tule enää ikinä löytämään mitään tavaroitasi koska nainen sisustaa ne kerran viikossa eri paikkaan. Avaimien pitäisi olla Marimekon unikkokuvioisessa avainkaapissa mutta eihän niitä sieltä löydy koska tosiasiassa sinne mahtuu noin kolme avainta. Sen sijaan ne ovat eteisen lipastossa pienessä pahanhajuisessa peltipurkissa (löytyi kirppikseltä) jonka kantta on vaikea avata. Kaiken lisäksi se koko lipasto seilaa ympäri eteistä vaihtaen paikkaa joka viikko. Ja arvaat varmaan kuka sitä vanhaa painavaa lipastoa raijaa joka viikko paikasta toiseen.. koitas laittaa se tuonne kulmaan.. Ei, ei sovi tuon sammakkopatsaan kanssa yhteen, koitas kantaa se tuonne kulmaan... ei sitä sinne voi laittaa, tulee huono feng shui....Koitapas kantaa se tuonne..."

Mitään elintarviketta ei voi pitää alkuperäisessä pakkauksessa vaan kaikki on sullottava pienen pieniin purkkeihin ja kippoihin jotka ovat epäkäytännöllisiä ja "tosi kivan näköisiä". Kaikki purkit ovat samanvärisiä ja ne on sijoitettu kaappeihin sellaisella logiikalla että kaapista on mahdoton löytää yhtään mitään. Varsinkaan kun purkkien sisältö vaihtuu kerran viikossa.

Viikolla juomisen voit unohtaa, samoin sen että otat illalla pari kaljaa. "Pitääkö sun aina juoda.. Sulla on pian samanlainen kaljamaha kuin teidän isällä". Dokaaminen kavereiden kanssa asunnossasi vaihtuu "Kutsuihin" joissa on pelkästään pariskuntia, taustalla soi hiljaa Ricky Martin tai Ultra Bra ja pöydällä on lukematon valikoima erilaisia pikkusuolaisia. Muista käyttää lautasta ja lautasliinaa. Lisäksi siellä haisee ne v***n tuoksukynttilät.

25 kommenttia:

  1. Been there. Done that! :oD

    On siinä parisuhteessa silti jotain hyvääkin. Pisimmät suhteeni ovat 7v. ja 10v.

    Tuttu tarina, se on kiertänyt pitkään. Tiedätkö miksi se jaksaa viehättää miehiä?

    VastaaPoista
  2. Jos nainen ei tee kotitöitä, niin miksiköhän mies edes vaivautuu naisen kanssa suhteeseen. Kyllähän mies voi tietty ruokaa tehdä silloin tällöin ja joskus vedä roskat. Mutta muuten puhdaskoti on naisen osaamisaluetta.

    VastaaPoista
  3. Tapsa: Öö.. Koska se on totta? :-)

    Anonyymi: "puhdas koti on naisen osaamisaluetta" -tyyppinen ajattelu lienee arkipäivää kuudenkympin ja kuoleman välissä oleville. Nuoremmille sukupolville ei. "Antero" oli oikeassa siinä, että ei ole tasa-arvoista, jos mies vaihtaa autoon renkaat, pilkkoo puut, ajaa nurmikon ja sen jälkeen ryhtyy siivoamaan tai tekemään ruokaa.

    Senpä vuoksi kaikki puhdetyöt jaetaan tasa-arvoisessa parisuhteessa. Mikäli renkaiden vaihdossa kestää tunnin ja ruuanlaitossa sekä siivoamisessa yhteensä pari tuntia yhdeltä ihmiseltä, mies vaihtaa ensin renkaat ja auttaa sen jälkeen naista kotitöissä. Näin molemmat tekevät töitä yhteisen hyvän eteen 1,5 tuntia. Kätevää, eikö?

    VastaaPoista
  4. Tunnistatko itsesi tai ystävättäresi Anteron tarinasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikilta muilta osin paitsi tuoksukynttilöistä :-) Ja kuten totesin, koti- ja puhdetyöt jaetaan suhteessa tasan :-)

      Poista
  5. Teillä sinkunaisilla (ja alistuvilla sinkkumiehillä) on vielä paljon oppimista parisuhdetaidoissa. Mutta sanottakoon nyt tärppinä että "Puhdas koti on naisen osaamisaluetta" -tyyppinen ajattelu on toimivan parisuhteen eräs tärkein osa-alue. Jos haluamanne parisuhteessa kotityöroolitus on ikään kuin sukupuolineutraali, on parempi valita samaa sukupuolta oleva puoliso. Jos taas haluaa elää parisuhteessa jossa on femiä ja mascua on paras hyväksyä, että kaikki ei mene kuin naistenlehdissä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan! Eli jos tästä nyt vapautuu parisuhdemarkkinoille, kannattaa jo asennoitua siihen, että vanhana piikana saa loppuelämänsä porskuttaa.
      "Naisten työt" ovat vaan NIIN tylsiä. Ja joo, tiedetään, että joskus vaan pitää tehdä tylsiä juttuja. Mut miks miesten ei tarvitse?
      Paitsi sinkkujen ja niiden alistuvien miesten. Epistä!
      Kuka on nää "säännöt" keksinyt?

      Isla

      Poista
    2. Heh, säännöt on ohjelmoitu ihmislajin geeneihin ja meemeihin;)

      Luonto on nyt vaan järjestänyt niin, että femiä pursuva puhdaskotihengetär saa luonnostaan naiseutensa vastineeksi mascua pursuavan metsästäjäsaalistajan. Puhdaskotihengetär myös näyttäytyy ominaisuuksiensa takia haluttavaan ja kauniina ja on huomattavasti kiinnostavampi "saalis" kuin pedantti tasa-arvoilija.

      Yhdessä tämä parivaljakko etenee sujuvasti läpi elämän. Kummallakin on omat toisiaan täydentävät ja tukevat roolit, josta luonnollisesti seuraa molemminpuolinen tyydytys elämän eri osaalueilla.

      Eli, H. Laasanen väittää kaiketi, että jos naiset antaisivat seksiä kaikki oli hyvin. Minä väitän, jos naiset pitävät kodin puhtaana kaikki on hyvin, ja edellinen ongelma on tuntematon. Hienoa eikö totta;)

      Poista
    3. Okei.
      Eli jos ei halua mascua pursuavaa metsästäjäsaalistajaa, peliä ei ole vielä menetetty?

      Isla

      Poista
    4. Minä olen ollut mukana vaihtamassa auton renkaita, puusavotassa jne., ja voin edelleenkin osallistua "miesten töihin" voimieni mukaan. Toisaalta käytän korkkareita, meikkaan, käyn säännöllisesti kampaajalla ja muutenkin huolehdin itsestäni, joten en koe menettäneeni jotakin naisellisuudestani miesten töihin osallistumalla (jos en olisi osallistunut, eksäni olisivat saaneet itkuraivarit).

      Omalle sohvalleni en puolestaan kaipaa miestä, joka makaa kalsareissa, juo kaljaa, katsoo jääkiekkoa ja huutaa välillä, että "tuo eukko lisää kaljaa". Minusta ei tässä elämässä tule kenenkään palvelijaa. Olen mieluummin yksin, jos en löydä miestä, joka osallistuu kotitöihin. Jos pariskunta asuu kerrostaloasunnossa, "naisten töitä" tuppaa olemaan aika paljon enemmän kuin "miesten töitä". En omista autoa, mutta eikös ne renkaatkin vaihdeta kaksi kertaa vuodessa.. Auton korjaaminenkin hoituu nykyään huollossa eikä omassa autotallissa ja omin pikku kätösin.

      Poista
    5. "Olen mieluummin yksin, jos en löydä miestä, joka osallistuu kotitöihin."

      Ihan ok asenne lyhyisiin seksisuhteisiin, tosin ei parisuhdeälykästä toimintaa kuitenkaan.

      Poista
    6. "Eli jos ei halua mascua pursuavaa metsästäjäsaalistajaa, peliä ei ole vielä menetetty?"

      Ei todellakaan ole menetetty mitään. Pelin "palkinto" on vaan hieman erilainen. Eli, sinkkunaisen on aina mahdollista saada kotia siivoava alistuva nyhverö "kyllä kulta" ATM, se ei liene ongelma. Miehistä n. 40% on tätä kategoriaa;)

      Poista
    7. Anonyymi: näkemyksensä kullakin. En ole koskaan harrastanut lyhyitä seksisuhteita. Kotitöiden tasapuolinen jakaminen on toiminut edellisissä suhteissani hyvin. Ja mieheni eivät ole olleet ATM:iä. Sama toimintamalli (eli töiden jakaminen) näyttää myös olevan käytössä kaikilla tuntemillani pariskunnilla, jotka ovat olleet yhdessä useita vuosia, osa yli kymmenen vuotta. Ja edelleen, yksikään näistä miehistä ei ole ATM.

      Poista
    8. Kyllä se yleensä menee niin, että on miesten työt ja sitten on jaettavat, yhteiset työt. Melkein harmittaa, että tuossa netissä kiertävässä tekstissä on niin paljon kaikkea muuta sälää, että tuo tärkein asia hukkuu niiden joukkoon.

      Teksti pitäisi tiivistää niin, että naiset tajuaisivat seuraavan asian: naiset vaativat mieheltä osaamista miesten töihin ja jaksamista tehdä ne, mutta samalla naiset eivät itse usein osaa juuri mitään naisten töitä, ja ne pakollisetkin naisten työt naiset haluavat että mies tekee tasan 50% niistä.

      Jokaiselle suomalaiselle naiselle pitäisi olla pakollinen kuukauden työleiri Afganistanissa maaseudulla jonkun sikäläisen miehen vaimona. Ainakaan itseäni ei haittaisi edes ajatus siitä, että mölisevä karvaranne on pannut naistani, jos tietäisin, että nainen on saanut kantapään kautta oppia kiitolliseksi ja nöyräksi siitä kaikesta ylitsepursuavasta elämän helppoudesta ja feministisestä, naisia suosivasta kulttuurista, jonka suomalaiset naiset ottavat annettuna. Olisi niin paljon helpompi sietää naisen etuoikeutettua asemaa, jos seurustelisi nöyrän ja etuoikeutetun asemansa tiedostavan naisen kanssa.

      Poista
    9. Eipäs yleistetä.
      Minun tuttavapiirissä on yleisempää, että naiset tekevät kodin kaikkia töitä ja miehet vain "miesten töitä", ja niistäkin töistä tehdään niin suuri numero, että oksat pois ja pala latvaa.

      Eli mitä tästä opimme? Meitä on moneksi ja jokaiselle varmasti löytyy se omannäköinen kumppani, jonka kanssa pystytään hommat jakamaan molempia miellyttävällä tavalla. :)

      Tuosta työleiristä: Ei olisi pahitteeksi jokaisen länsimaalaisen kokea hiukan karumpaa elämää. Loppuisi se vinkuminen mitättömistä asioista. Ainakin vähäksi aikaa.

      Isla

      Poista
    10. Tämä feministien kotityöt tasan hokema on kokemassa kuoleman. Nimittäin. Miehet hakevat naisia maista, joissa femi/mascu -asetelma on vielä terveellä pohjalla. Ja Suomeen tuotetut maahanmuuttajatmiehet eivät keskimäärin varmaankaan ole feminismin ikeen alla. Voidaankin todeta, että ns. tasa-arvoinen, eli feministinen ideologia kotitöiden hoitamisesta on kokemassa tältä erää lopun.

      Poista
  6. :D

    Tunnistin valitettavasti itseni, MUTTA olen muuttumassa (eli osa tuoksukynttilöistä jää jo kauppaan) JA vaihdan renkaat, kaadan puut, jne. Eikä puhdaskoti ole todellakaan mun osaamisaluetta. Voi kun olisikin. Ehkäpä tulevaisuudessa. Muutokseni täytyy olla suuri, valtava.

    Voi niinpä, en itsekään haluaisi elää naisen kanssa. Paitsi, jos puhdaskoti olisi hänen osaamisaluettaan. :D

    Isla

    VastaaPoista
  7. Heh heh! Tämän tekstin olen lukenut jo pari vuotta sitten. Varsin vekkuli.

    Sisustuksen kanssa olen samaa mieltä Antsan kanssa. Kummasti sitä vain yhdessä asuessa sisustus alkaa muuttumaan ja kohta huomaa olevansa jossain Ikean mainoslehdessä. Tosin, eipä sillä väliä... se sisustaa, jota asia enemmän kiinnostaa ja jolla on enemmän kykyä siihen. Minulle sisustuksella ei niin suurta väliä, kunhan se edustaa hyvää makua ja kotona on siistiä. Ainoat pakolliset ovat kirjahylly ja helppo pääsy jääkaapille.

    Mitä siivoamiseen ja muuhun tulee, niin kerrankin olen vastahankaan vanhoillisten arvojen kanssa. Sillä ei ole mitään väliä kumpi siivoaa enemmän tai kumpi vaihtaa renkaat autoon. Olen melkoisen monesti meinaan vaihtanut autoon renkaat tyttiksen kanssa. Itsekseenkin homma sujuu, mutta apukädet ovat aina paikallaan vaikka muttereita ruuvailemaan. Ja kotityöt hoituu jaottelemalla siihen, mistä kumpikin tykkää. Itse inhoan pyykkäämistä, mutta tiskaan ihan mielelläni. Ei ole naisten eikä miesten töitä. Jos nainen ei suostu vaihtamaan lamppuja tai renkaita, niin mitenköhän meinaa muutenkaan pärjätä elämässä... Samoin kuin mies, joka ei suostu siivoamaan tai tiskaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos väitetään, "Ei ole naisten eikä miesten töitä.", voi samalla logiikalla väittää "ei ole seksin puutetta". Nimittäin, tilanne jossa kaikki tekevät kaikkea ei ole ensinnäkään tehokas, ja toiseksi kun kaikki tekevät kaikkea kukaan ei osaa mitään hyvin. Jos erikoistumisesta luovutaan, ajaudutaan keskinkertaisuuteen parisuhteen eri osa-alueilla;)

      Poista
    2. Itse en kyllä halua erikoistua kotitöihin, kun en niistä tykkää yhtään, vaan pakolla suoritan. Tuskinpa ne edes ovat niin vaikeita, että erikoistumista tarvitaan, ellei ole aivan tumpelo, ja tumpelon kanssa en saman katon alle muuta. Tuossa on taas yksi miehen yritys alistaa nainen kotiorjaksi ylistämällä ja tekemällä kotitöistä erikoistumista vaativia suorituksia.

      Poista
    3. Tyypillisesti kotitöitä huonostiosaavat naiset ovat sitä kunnon sinkkumatskua;)

      Poista
    4. "Sama toimintamalli (eli töiden jakaminen) näyttää myös olevan käytössä kaikilla tuntemillani pariskunnilla, jotka ovat olleet yhdessä useita vuosia, osa yli kymmenen vuotta."

      Sinkkuelämää Hel(l)sinki, mielenkiintoista, itse en tunne yhtään tapausta jossa ns. parisuhde olisi kestänyt pitkään (yli 5 vuotta), jos mies on alisteinen eli tekee kotitöitä. Päinvastoin tiedän useita tapuksia, jossa miestä on petetty ja nöyryytetty, koska mascu on ollut puutteellista ja kotitöitä on teetetty miehellä. => Nainen on jättänyt miehen ja hankkinut miehisen miehen.

      Työnjaossa ei ole kyse sinällään mistään alistamisesta. Miehillä ja naisilla on vaan eri roolit ns. parisuhteessa. Tällöin myös seksuaalisuuteen liittyvät roolit toimivat paremmin.

      Poista
    5. Minä taas tiedän lukuisia pariskuntia, mm. vanhempani, joissa mies osallistuu kotitöihin aktiivisesti. Itselläni toisaalta ei ole mitään hinkua suhteeseen, jossa minua pidetään kodinkoneena. Ja edelleen: jokainen varmasti osaa tehdä kotityöt, joten miesten erikoistumispuheet ovat täysin keskiaikaisia.

      Poista
  8. Kirjataanpa tänne vielä varuiksi, jos jollekin on epäselvää mistä tuo tarina kumpuaa. Antero ja tyttis ovat rakentaneet sukupuolisuutensa ulkoisten tuntomerkkien varaan. Anteron miehisyys on penkkiurheilua, metallimusiikkia ja kavereiden kanssa dokaamista. Tyttiksen naiseus taas sisustamista, sosiaalista statusta (mm. kutsut) ja tuoksukynttilöitä. Kumpikin pitää tietysti kynsin hampain kiinni omista sukupuolisuuden merkeistään ja konflikti on valmis. Tietysti he voivat päästä sopuunkin, jossa kumpikin hoitaa oman tonttinsa eikä puutu toisen tekemisiin (kuten Sika Mieheksi ja sisustus). Auta armias, jos miehellä onkin mielipide sisustuksesta. Tähän kai Isla viittasi. Jos toinen tykkää kukkakuoseista ja kristalleista ja toinen italialaisesta designista: mustaa nahkaa, valkoista marmoria, lasia ja kromia...

    VastaaPoista
  9. Kyllähän nuo stereotypioilla leikkivät jutut yleensä huvittavat ja joskus kovastikin naurattavat. Olen kyllä törmännyt hieman feministisempään näkemykseen, jonka mukaan nuo voimistavat (vähintään alitajuisesti) vanhoja sukupuolirooleja ja ovat siksi haitallisia... Hiukan nihkeältä tuo kuulostaa, mutta toisaalta voin uskoa, että siinä on jotain tottakin.

    Mutta mitä varsinaiseen asiaan (eli yhteisasumiseen) tulee, töiden jakautuminen edes jokseenkin tasan on kyllä hyvä lähtökohta. Ei sitä sekuntikellon kanssa tarvitse varmistaa, mutta siitä ei tule mitään, että toinen tekee kaiken ja toinen vain kuluttaa hanurillaan sohvakangasta. Sisustuksellisesti yms. kompromissit ovat varmaan melko luonnollisesti edessä, jos molemmilla on hiukan oma tyylinsä ja ne halutaan ottaa huomioon. Itse voin hyvin kuvitella olevani passiivisempi sisustusvalinnoissa kuin keskiverto nainen, mutta samassa kämpässä asuessa pidän kyllä itselläni veto-oikeuden kaikkiin ratkaisuihin. Tapetin tai verhojen tarkalla sävyllä ei niin ole merkitystä, mutta mitään Marimekon retrounikkokuviota ei taatusti tule yhtään minnekään - se on vain niin Saatanan ruma, etten suostu sitä kotonani katselemaan, ja 70-luvun muoti on jäänyt menneisyyteen ihan hyvästä syystä.

    Toisaalta kun on lähes koko aikuisikänsä asunut yksin, on itsellä kyllä aika vahvat (ja omasta mielestä pätevätkin) mielipiteet myös sisustusasioista. Ja töiden osalta se erikoistuminen on kyllä aika kokonaisvaltaista, kun on itse tottunut tekemään kaiken maalaushommista ja lampunvaihdoista tiskaukseen ja vaatteiden (korjaus)ompeluun.

    Ehkä sen verran neanderthal-geenejä ja mammutinmetsästäjän perimää veressä on, että parisuhteessa ollessani kyllä mieluummin vaihdan auton renkaat itse kuin annan naisen tehdä sen. En siksi, etteikö hän varmasti sen osaisi tehdä, mutta jostainhan se maskuliinisuuden tunne on itselleen saatava. (Aika paljon tähän kyllä vaikuttaa auton omistuskin; jos se on puhtaasti minun, en todellakaan odota toisen sitä huoltavan.)

    VastaaPoista